Hier ein paar cetnicke Lieder gegen H1tler(möge er für immer in der Hölle schmoren) und die Naz1s
ZIVJELI BRACA CETNICI
8 MAJ 1941 (Milan – Mića Petrović)
Šestoga aprila, četrdeset prve, na molitvu svetu prva zvona bruje. Pravoslavlje slavi Svetitelja Tvorca, Beograd porslavlja vaskrs Spasioca.
Jato crnih Štuka nebo para, H1tlerova sila Srpstvo ruši, hara.
Prestonica gori, svuda narod strada, jauci se čuju gore neg' ikada. Izdajnička ruka širom propast sprema, a Srbinu niodkuda pomoć nema.
Dal' je majka rodila junaka, da povede narod iz ovoga mraka?
Već osmoga maja, četrdeset prve, dok cela Evropa pod H1tlerom trne, sa vrh Suvobora, silni glas se čuje: ''Ne priznajem ropstvo koje H1tler kuje!''
Biće borbe, biće novih muka, svuda srpske šume pune se hajduka. U boj vodi neumorni Čiča, o kome se danas svud po svetu priča.
ISTRULA MI DUNjA U FIJOCI (narodna)
Istrula mi dunja u fijoci, moj je dragi u Dražinoj vojsci.
Čika Dražo mole te devojke, da nam pustiš na odsustvo momke.
Da ih pustiš bar nekol'ko sati, pa ih opet u planine vrati.
Mile seje, sad odsustva nema, sva se vojska na H1tlera sprema.
RAVNA GORO PUNALI SI NADA (narodna)
Ravna Goro puna li si nada, ne daj više H1tleru da vlada.
Ravna Goro puna si vojnika, među njima nema izdajnika.
Draža nema kuću ni imanje, sve što ima, vojničko mu znanje.
Sve što ima, vojničko mu znanje, on je junak od Užičke Banje.
S' Ravne Gore pa sve do Rudnika, Draža ima hiljade četnika.
S' Ravne Gore pa do Babajića, Draža ima bezbroj svojih tića.
Draža ima bezbroj svojih tića, brane Krunu Karađorđevića.
GORSKOG CARA RAVNOGORSKE STRAŽE (narodna)
Gorskog Cara Ravnogorske straže, po šumama Gestapovci traže. Oni traže, ne mogu da nađu, Srbi znaju, neće da odaju. (refren) Oj H1tleru ćelavi, tebe Nedić prevari, naoruž'o Srpsku stražu pa čuvaju Dražu.
Jablanice selo moje malo, sto četnika Čiča Draži dalo, i pred njima hrabri četovođa, Mišo Hadžić, heroj srpskog roda. (refren)
Na Rudniku pod snegom je gora a pod gorom jato sokolova, međ' njima je u kolibi Draža, svud okolo Hadžićeva straža. (refren)
Jaka zima, još jači junaci, Rudnik biju slobodarski zraci, Jablanice, dično selo moje, ponosan sam na heroje tvoje. (refren)
BRACO SRBI BRACO SRBI SIROM ZEMLJE OVE, SVI NA NOGE SVI NA NOGE