Zitat von KnindzaSchöner Erfolg, aber die deutschen werden uns glaub ich platt machen
Naja dann haben wir immer noch die Silbermedaille ist doch auch nicht schlecht Übrigens,Novak Djokovic die Nr.1 im Tennis war auch unter den Zuschauern.
Also wer Novak Djokovic ist, das weiss glaub ich jeder hier ^^
BRACO SRBI BRACO SRBI SIROM ZEMLJE OVE, SVI NA NOGE SVI NA NOGE
Posle odbojakaša i srpske odbojakašice osvojile su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu pobedom nad Nemačkom sa 3:2 (16:25, 25:20, 19:25, 25:20, 15:9).
Odbojkašice Srbije su prvakinje Evrope, pošto su u napetom meču uspele da savladaju selekciju Nemačke sa 3:2 u setovima (16:25, 25:20, 19:25, 25:20, 15:9). Pred preko 8.000 navijača, pod velikim pritiskom, uspele su da se vrate u meč iako su gubile sa 2:1 u setovima i 6:0 u četvrtom setu.
Bravo Devojke noch was interessantes, in diesem Jahr haben wir 10 von 12 möglichen Medallien im Volleyball gehollt
ZitatSrbija JESTE odbojkaška nacija
Srbija ove godine osvojila deset od ukupno 12 medalja u svim uzrasnim kategorijama, uključujući evropska zlata u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji.
"Osvajanjem titula evropskih prvaka u muškoj i ženskoj konkurenciji Srbija je ostvarila podvig kakav davno nije zabeležen u odbojkaškom svetu, jer sa objedinjenim titulama svojevremeno je mogao da se pohvali još samo Sovjetski Savez", izjavio je predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić.
"Od 12 titula koliko je ove godine moglo da se osvoji u svim uzrasnim kategorijama, Srbija je osvojila deset. To dovoljno govori o snazi naše odbojke, ali i o kvalitetu srpskog sporta uopšte. Ne verujem da će ovakav uspeh uskoro moći da se ponovi", rekao je Boričić.
On je podsetio da je odbojka u poslednjih deceniju i po napravila svetski bum, između ostalog i zbog toga što je u organizaciji napravljen dobar sistem, koji se potvrđuje iz godine u godinu.
"Ovakvi uspesi odbojkaškog sporta nisu slučajnost. Imamo dobru atmosferu, odličan stručni rad, a i druge institucije u državi nas prate i podržavaju", rekao je Boričić.
Zitat Odbojkašice poražene od Nemačke u pet setova
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije Nemačke sa 3:2 (25:22, 24:26, 25:23, 23:25, 15:11) u četvrtom meču na Svetskom kupu u Japanu.
Ivan Miljkovic der beste Volleyballer der Welt hat seinen Rücktritt aus der Serbischen NM bekanntgegeben Hvala na svemu legendo
ZitatMiljković: Reprezentacijo, zbogom i hvala!
"Jednom je do toga moralo da dođe, to svi znaju, došlo je vreme da se pozdravimo", izjavio najbolji korektor na svetu i kapiten odbojkaša Srbije
Selektor Srbije Igor Kolaković objavio je spisak igrača za kvalifikacione mečeve za odlazak na Olimpijadu i Svetsku ligu, a na njemu nije se našlo ime Ivana Miljkovića.
Kapiten reprezentacije Srbije izjavio je da to definitivno znači njegov oproštaj o nacionalnog dresa.
Posle 14 godina igranja u nacionalnoj selekciji, odlučio je da stavi tačku na reprezentativnu karijeru.
"Trenutno su mi prioritet neke privatne stvari i to mi je ispred reprezentativnih akcija. I to ne samo prve dve koje slede, Svetska liga i kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu. Ovo je definitivan kraj. Utakmica i poslednji poen koji sam napravio na Svetskom kupu u Japanu, protiv Amerikanaca, bio je i poslednji u reprezentativnom dresu", izjavio je za "Sport" 32-godišnji Miljković.
On je saopštio da nema šanse da se predomisli i pojavi na olimpijskom turniru, ukoliko Srbija izbori mesto na turniru u Bugarskoj u maju.
"To se neće dogoditi. Bilo bi nekorektno da neko od mladih igrača na dva takmičenja obezbedi odlazak u London, pa da mu ja kasnije uzmem mesto. Ovo je moja konačna odluka", istakao je Miljković, koji je za nacionalni tim zabeležio ukupno 272 nastupa.
"Jednom je do toga moralo doći i, to svi znaju. Sebe sam uvek maksimalno davao državnom timu i znam da mi niko ništa ne zamera. Bilo je lepo sve vreme, takmičenja, medalja, došlo je vreme da se pozdravimo", istakao je stasiti Nišija, koji je, između ostalog, osvajio olimpijsko zlato u Sidneju 2000. godine, srebrnu i bronzanu medalju na Svetskim prvenstvima (1998. i 2010), dva zlata (2001. i 2011) i tri bronze (1999, 2005. i 2007) na Evropskim šampionatima.