Ich widme diesen Beitrag voll und ganz meinem Lieblingssänger
~BAJA MALI KNINDZA~
werde regelmäßig Videos und Lieder von ihm hier reinstellen(ihr könnt natürlich auch welche reinstellen), ebenso von den vielen anderen (Bora Drljaca, Gordan Krajisnik, Zare i Goci, Braca za Dinare...) für die oder mit wem er Texte geschrieben hat... wie z.B. Jovan Perisic den er entdeckt und gefördert hat... die meisten Lieder von ihm hat Baja verfasst. Ebenso Riblja Corba (Bora Corba) die gute Freunde sind und zusammen Texte geschrieben haben...
wie z.B. dieses hier
von Jovo dieses(aus seinem ersten Album), eines von vielen
Zu Anfang die Lieder die ich persönlich sehr mag
Das Lied welches "jahrhunderte lang gesungen wird" und gleich danach sein Lied welches "jahrzehnte lang gesungen wird"
Baja Mali Knindza heisst mit bürgerlichen Namen Mirko Pajcin und wurde am 13.Oktober.1966 in Gubin geboren. Er wurde als erster Sohn geboren und hat noch einen jüngern Bruder Novo. Er lebt mit seiner Frau Meri und seinen drei Töchtern Smiljana, Ljiljana, Andjelom und seinem Sohn Nenad in Zemun. Baja singt patriotische Lieder, Lieder über die Liebe und den Alkohol... er ist ein Mann des Volkes und ist nie abgehoben. Sein erstes Lied schrieb er neben dem Haus von Momcilo Djujic welches wir alle kennen und ein großer Erfolg war "Nema raja bez rodnoga kraja"... Danach ging es steil bergauf für ihn. Das erste Album erschien 1991 mit dem Titel "Nedam Krajine" und es folgten noch 20. Er kann neben serbisch auch noch russisch und englisch.
wenn ihr noch mehr von ihm wissen wollt dann geht auf knindza.info oder fragt mich, vielleicht weiss ich ja die Antwort
nun weiter mit seinen Liedern die mich an damals erinnern aber auch an die Zukunft denken lassen.
[...]
BRACO SRBI BRACO SRBI SIROM ZEMLJE OVE, SVI NA NOGE SVI NA NOGE
01. Ne dam Krajine 02. Vratice se delija 03. Braco moja preko okeana 04. Za krst casni 05. Krv nije voda 06. Krajisnik (duet Milka Todorovic) 07. Zapjevajte braco 08. Knina ne dam
01. Stan’te pase i ustase 02. Joza tuzni 03. Bozic je 04. Ni metra vise 05. Morem plovi jedna mala barka 06. Kad sam bio mali 07. Pevaj Srbijo 08. Vrati se vojvodo
01. Zivece ovaj narod 02. Knindze krajisnici 03. Mirise na kisu 04. Dodji kuci Momcilo 05. Ne volim te Alija 06. Pjeva srpska Krajina 07. Komunjare 08. Tu se brani Krajina
Baja Mali Knindza - 1993 - Koncert (uzivo sa bracom Bajic, Rasom Pavlovicem i Goricom Ilic)
01. Kad sam bio mali 02. Vrati se vojvodo 03. Pevaj Srbijo 04. Bozic je 05. Ne volim te Alija 06. Boze pravde (duet Rasa Pavlovic) 07. Idu dani (duet braca Bajic) 08. Bosno moja (duet braca Bajic) 09. Mars na Drinu (duet Gorica Ilic) 10. Tamo daleko (duet Gorica Ilic)
1. Još se ništa ne zna 2. Srbi se nikog ne boje 3. Vratice se Novak 4. Nisu suze za srbina 5. Cuti, cuti ujko 6. Obilic me zove 7. Dinaro srpska goro 8. Da ne bješe Nikšicana 9. Cuti, cuti ujko (instrumental)
Baja Mali Knindza - Baja Mali Knindza - 1994 - Kockar bez srece
01. Prosli su moji vozovi 02. Htjeo bi negdje da odem 03. Ko je ljubio, taj ne ljubi vise 04. Stari bagrem 05. Kockar bez srece 06. Veceras dame biraju 07. Nemoj me lagati mila 08. Ona ne stanuje tu
01. Pobijedice istina 02. Od Grahova do Zvornika 03. Krajino, krvava haljino 04. Ne damo te zemljo srpska 05. Pravoslavac 06. Dodji pope, ljubimo ti stope 07. Lijepo nam je rekao Sveti Sava 08. Nece biti granica na Drini
Baja Mali Knindza - 1994 - Cedo maleni (sa grupom Braca sa Dinare)
01. Los ucenik 02. Ne da Srbin svoje 03. Umrijecu gdje sam rodjen 04. Ovde se brale Krajina brani 05. Cedo maleni 06. Evo zore 07. Vjeciti mladozenja 08. Dinarska divizija
01. Idemo dalje 02. Tece Drina 03. Oj, Alija nisi vise glavni 04. Vraticemo sve 05. Ima Boga, ima pravde 06. Ponosam sto sam Srbin 07. Srpski dobrovoljac 08. Sa Dinare podvikuje vila
Baja Mali Knindza - 1995 - Bila jednom jedna zemlja (sa grupom Braca sa Dinare)
01. Bila jednom jedna zemlja 02. Dinarska baraba 03. Ja cu da pevam (duet Bora Corba) 04. Epidemija 05. Umri muski, budi delija 06. Srbine podigni glavu 07. Vozi Misko 08. Koga ces lagati
Baja Mali Knindza - 1996 - Placi zemljo voljena (sa grupom Braca sa Dinare)
01. Ajme meni bez tebe Krajino 02. Pjesma mog cace 03. Pjeske idem iz grada 04. Kuco moja rodna 05. Placi voljena zemljo 06. Ne vole me moji 07. Drvar, Glamoc, Petrovac, Grahovo 08. Posle oluje
01. Jedino zivot nema reprizu 02. Med i mlijeko 03. Sladjana 04. Bez zavicaja 05. Magija 06. Ne dirajte njega 07. Tri jeseni 08. Dom za nezbrinute 09. Nebo je plakalo s nama 10. Zaljubljeno srce
Baja Mali Knindza - 1997 - Ja se svoga ne odricem do groba (sa grupom Braca sa Dinare)
01. Ja se svoga ne odricem do groba 02. Kao vuk bez sume 03. Ne rodila ni njivo ni sljivo 04. Sedmi Januar 05. Vojvoda Momcilo 06. Dinaro 07. Moj mjesece sa krajiskog neba 08. I kad budem umirao sine
01. Pusti Micu, gadan je u picu 02. Samo je moj stari znao 03. Baraba sa sela 04. Bulevarom revolucije 05. Sponzorusa 06. Danijela - svercerka 07. Poker aparat 08. Bukovice, oj 09. Pjevaj brate 10. Hej zivote
01. Himna srpskim radikalima 02. Banana 03. Oj, Seselju 04. Ponosan sto sam Srbin 05. Vrati se vojvodo 06. Kad sam bio mali 07. Srbi se nikog ne boje 08. Kosovska
Baja Mali Knindza - 1998 - Idemo do kraja (sa grupom Braca sa Dinare)
01. Ode voz 02. Prodavac cigara 03. Ej, kuco moja 04. Zatisje pred buru 05. Djedovi iz Cikaga 06. Ubi me tuga za Krajinom 07. Idemo do kraja 08. Pod Dinarom
01. Tesla 02. Pravoslavac 03. Ne daj se narode moj 04. Kosova je nasa dusa 05. Diraju nas ponovo 06. Bog sa neba gleda 07. Kosovo je srpsko 08. Ne diraj u srce
01. Gara iz Loncara 02. Dje si mala 03. Pepeljara 04. Evo dzepa, dje su pare bile 05. Duni vjetre preko jetre 06. Rodbina 07. Hej zivote 08. Pomracenje sunca (11.08.1999)
01. Dje si legendo 02. Stara kuca 03. Evo me opet 04. Stani malo covjece prokleti 05. Kuca casti 06. Danijela (razvod braka) 07. Ulicarka i lopov 08. Napaceni brate 09. Ne kuni me majko 10. Ljubav preko zice
01. Pisi propalo 02. Mala moja 03. Dosla Olja / zbogom Danijela 04. Sta je tebi, dodji sebi 05. Sta ti bi (duet Nada Obric) 06. Andjeo i djavo 07. Kceri moje 08. Ko je ljubio, taj ne ljubi vise 09. Bjezi tugo 10. Prosli su moji vozovi 11. Znam te pusko
Baja Mali Knindza - 2006 - Za kim zvona zvone (duet sa Razvigor Rasko Spasojevic Band)
01. Cuj Mileva 02. Stoperka 03. Ti bi mene bacila na dno 04. Nesto lagano 05. Popicu svu tugu iz case 06. Sve su ljubavi tuzne 07. Kad se reke zamute 08. Zalila se rijeka Drina
01-Hocemo li brate zapjevati.mp3 02-Moram da te kunem.mp3 03-Znadem brate, voleo si je.mp3 05-Dotako sam dno zivota.mp3 06-Od kupresa do sator planine.mp3 08-Meni moja govorila baka.mp3 09-Niko ne zna kako mi je.mp3 10-Gospodjo volim vasu kcer.mp3 12-Tjeraj mala ovce preko brega.mp3 13-Daleko u svijetu sada zivim ja.mp3 14-Alkos.mp3 15-Kuca moja od kamena.mp3 16-Sipovljanka Nije htjela.mp3 17-Milorad iz gradine.mp3
Baja Mali Knindza-Crna zena Baja Mali Knindza-Dinaro Srpska goro Baja Mali Knindza-Gara iz Njemacke Baja Mali Knindza-Garavuso Baja Mali Knindza-Ja sam samo glumac Baja Mali Knindza-Kladionicarska Baja Mali Knindza-Knindza mix 2 Baja Mali Knindza-Mala iz sipova grada Baja Mali Knindza-Od Baje ce nesto postati Baja Mali Knindza-Prepelice Baja Mali Knindza-Raca 9 Baja Mali Knindza-Sirotinski sin Baja mali knindza-sudbina Baja Mali Knindza-Svrati kad budes mogla Baja Mali Knindza-Vraticu se zavicaju
UZIVO 3
Bozic je Baja Mali Knindza-Bilo ti krivo,bilo ti drago Baja Mali Knindza-Danijela Baja Mali Knindza-Knnindza MIX 3 Baja Mali Knindza-Milena Baja Mali Knindza-Mira Baja Mali Knindza-Napicu te jednom zeno Baja Mali Knindza-Nema raja Baja Mali Knindza-Pisi propalo Baja Mali Knindza-Pjevac i tezge Baja Mali Knindza-Po granama palo inje Baja Mali Knindza-Rupa na stomaku Baja Mali Knindza-Sladjana Baja Mali Knindza-Sladjo,moja sldajo Baja Mali Knindza-Stani Malo Covjece prokleti Baja Mali Knindza-Trava Baja Mali Knindza-Ulicarka i lopov Baja Mali Knindza-Zadnja rupa na svirali Baja Mali Knindza-Zorka BAJA MALI KNINDZA - Alkos nema perspektivu BAJA MALI KNINDZA - Boze pravde Baja Mali Knindza - Gara Sa Loncara(Mega Mix)Live BAJA MALI KNINDZA - Hej zemljace za volanom Baja mali Knindza - Jos sad pa ko zna kad!! - Kladionica Baja mali Knindza - Jos sad!! - Djedo babi nadrobijo kora Baja mali Knindza - Jos sad!! - Dva zemljaka Baja mali Knindza - Jos sad!! - Gorom pjeva Radivoje Baja mali Knindza - Jos sad!! - Kladionica Baja Mali Knindza - Kockar Rade BAJA MALI KNINDZA - mix (Olja, Vojvoda Momcilo) BAJA MALI KNINDZA - mix 2 (Duni vjetre, evo dzepa, BAJA MALI KNINDZA - Ne kuni je majko Baja Mali Knindza - Nema Raja Baja Mali Knindza - Zeljana Baja Mali Knindza i Jovan Perisic - Nisu moji srbi baja mali knindza i preldzije - kuco moja bices pokrivena2006 NOVO Baja Malim Knindza - Ili Ja Ili Rakija(Uzivo)
LUDA ZURKA
Baja mali Knindza-Bagremi Baja mali Knindza-Daj mi boze samo malo srece Baja Mali Knindza-Danijela Baja mali Knindza-Dva kofera Baja mali Knindza-Gorom Pjeva maldi Radivoje Baja mali Knindza-Ima jedna krcma stara Baja mali Knindza-Joj rado Joj radmila Baja mali Knindza-Kad bi zanala kako ceznem Baja mali Knindza-Luda zurka mix Baja mali Knindza-Mogao sam otoici Baja mali Knindza-Pjevaj ujko Baja mali Knindza-Sa Manjace krenuli su vuci Baja mali Knindza-Stara kuca Baja mali Knindza-Vila bana Baja mali Knindza-vojvoda Momcilo Baja mali Knindza-za krst,cast i slobodu
Ajmo Braco u Kafanu
Baja Mali Knindza - Ajmo braco u kafanu uzivo Baja Mali Knindza - Danijela uzivo Baja Mali Knindza - Djed Nikola uzivo Baja Mali Knindza - Dva kofera uzivo Baja Mali Knindza - Dva zemljaka uzivo Baja Mali Knindza - Folktalica uzivo Baja Mali Knindza - Gorom pjeva mladi Radivoje uzivo Baja Mali Knindza - Gospodjo volim vasu kcer uzivo bis Baja Mali Knindza - Gospodjo volim vasu kcer uzivo Baja Mali Knindza - Groktalica uzivo Baja Mali Knindza - Ili ja ili rakija uzivo Baja Mali Knindza - Kladionicarska uzivo Baja Mali Knindza - Ko se rodio i umrijece uzivo Baja Mali Knindza - Kockar Rade uzivo Baja Mali Knindza - Luda kuca uzivo Baja Mali Knindza - Magija uzivo Baja Mali Knindza - Ne volim jesen uzivo Baja Mali Knindza - Nema raja,Mira,Zora uzivo Baja Mali Knindza - Nikad ne zaboravi uzivo Baja Mali Knindza - Nikad nisam bio lopov uzivo Baja Mali Knindza - O Radovanu uzivo Baja Mali Knindza - Pamtim njenu kucu uzivo Baja Mali Knindza - Pranje novca uzivo Baja Mali Knindza - Preko Krupe uzivo Baja Mali Knindza - Ravnom Gorom procvjetalo cvijece uzivo Baja Mali Knindza - Rupa na svirali uzivo Baja Mali Knindza - Samo rokaj generacijo uzivo Baja Mali Knindza - Setnja srpskim zemljama uzivo Baja Mali Knindza - Stani malo covece prokleti uzivo Baja Mali Knindza - Trideseta uzivo Baja Mali Knindza - Ulicarka i lopov uzivo
joooo dass ist mal ne schöne positive Seite .... www.knindza.info
wenn da mal jemand angemeldet ist, könnte Sie/Er mal dort bei Admins nachfragen (kleine Mail), ob sie mit uns Bannertausch machen wollen gerade solche Leute brauchen wir auch .... und da werden bestimmt auch viele deutschsprachige Leute sein
aus dem Lied ist auch unser Promotionvieo [youtube-mini]h0057-GPu8g[/youtube-mini]
Tja selbst in so einer miesen winzigen Turnhalle kommt der Patriotismus richtig gut hoch selbst wenn man vorher nicht in einer patriotischen Stimmung ist