Posle pobede nad Argentinom u polufinalu (76:71) selektor Dejan Mijatović ističe da je vera u uspeh bila presudna za veliku pobedu vrednu finala Svetskog prvenstva.
"Vera u sopstvene moći je bila presudna. Nije sve išlo lako u duelu sa odličnom selekcijom Argentine. Znamo koliko vredimo i kakve igrače imamo, a naš kvalitet i karakter moraju da dođu do izražaja", rekao je Mijatović.
Pred finalni duel selektor Dejan Mijatović dao je jasnu poruku igračima.
"Nije bitno koja je košarkaška sila ispred nas, već koju svetinju branimo. Mi u Letoniji branimo čast srpske košarke. Tako su razmišljale mnoge trofejne generacije pre nas, tako razmišljamo i mi. Litvavanci jesu najjači tim na šampionatu, ali ako žele da to potvrde i osvoje zlato moraće da nas pobede. Učinićemo sve da im pokvarimo planove."
Najefikasniji igrač utakmice, Bogdan Bogdanović bio je presrećan posle plasmana u finale.
"Ovo je veliko iskustvo. Odigrali smo strašnu utakmicu. Od samog početka imali smo pravi pristup. Drago mi je da sam pomogao drugovima i da sam se konačno vratio u pravi ritam. Litvnci su nam stari dužnici i verujem da je došao trenutak za veliki revaš. Potrošili smo dosta energije protiv Argentine, ali ostalo je snage da odigramo najbolje i damo sve od sebe u finalnom meču".
Nemanja Bešović odigrao je najbolju utakmicu na šampionatu, a njegovim zakucavanjem u poslednjoj sekundi stavljena je tačka na veliku pobedu.
"Presudila je naša ogromna želja da se plasiramo u finale i borimo se za zlatnu medalju. Odigrali smo sjano u odbrani, pametno u napadu. Presrećan sam, kao i svi moji drugovi. "
Nikola Silađi smatra da Srbija može da se suprostavi Litvaniji u finalnom meču.
"Igraćemo bez ikakvog opterećenja. Postigli smo veliki uspeh. Izgubili smo od Litvanije u grupnoj fazi šampionata, znamo gde smo grešili i verujem da možemo do zlata."
zwar nicht das beste englisch aber was solls ^^ Litauen wird schwer!
Leider verloren, Litauen war einfach zu stark und wir haben dumme Fehler gemacht nachdem wir zum 44:44 ausgeglichen haben... mei kann man nichts machen, ein guter zweiter platz
BRACO SRBI BRACO SRBI SIROM ZEMLJE OVE, SVI NA NOGE SVI NA NOGE
nach der U-19 WM, ist es Zeit für die U-20 EM in Spanien. Leider wird unser Supertalent Dejan Musli, aufgrund Verletzung, nicht dabei sein.
ZitatVreme da upoznamo nove nade: Džikićevi “orlići” na Evropskom prvenstvu
Juniori su nas prošle nedelje obradovali srebrom sa Svetskog prvenstva za košarkaše do 19 godina starosti, a već kreću novi izazovi pod obručima: na scenu stupa mlada košarkaška reprezentacija Srbije koja u Bilbau, pod vođstvom Aleksandra Džikića, igra na U-20 prvenstvu Evrope koje počinje u u četvrtak 14. jula.
Srbiju će na Evropskom prvenstvu u Španiji predstavljati sledećih 12 igrača:
Bekovi: Nemanja Nedović, Danilo Anđušić, Nemanja Jaramaz, Nikša Nikolić Krila: Lazar Radosavljević, Milić Blagojević, Branislav Đekić, Filip Đuran, Nikola Rondović, Nikola Kalinić Centri: Milan Milovanović, Dušan Ognjenović.
Pored selektora Aleksandra Džikića u Stručnom štabu će biti pomoćni treneri Srđan Flajs i Mirko Ocokoljić, skaut Strahinja Vasiljević i fizioterapeut Todor Galić.
Srbija će se na Evropskom šampionatu za igrače do 20 godina takmičiti u grupi A, a rivali će redom biti Rusija u četvrtak od 15:45h, Crna Gora u petak od 18:30h, te Slovenija u subotu od 20:45h.
wieso Blödsinn? dass macht schon Sinn bei der großen Masse an Talenten, es auf mehrere Alterstuffen aufzuteilen, sonst würden viele Leer ausgehen, nie Profis werden, weil sie keine Chance bekämen auf sich aufmerksam zu machen.
Teodosic, Krstic, Divac, Stojakovic usw........ haben diese ganzen Stuffen durchlaufen und deswegen, sind sie auch bekannt und erfolgreich geworden.
guter Start ins Turnier. 72:62 Sieg über unsere Russischen Brüder.
ZitatDžikićevi juniori otvorili EP pobedom nad Rusijom
Reprezentacija Srbije startovala je pobedom na Evropskom prvenstvu u Španiji za igrače do 20 godina.
Izabranici selektora Aleksandra Džikića bili su bolji u Bilbau od selekcije Rusije u okviru 1. kola grupe A rezultatom 72:62 (18:17, 28:19, 14:13, 12:13).
ZitatEP (U20): Srbija deklasirala "drugoligaša" Hrvatsku
Šestim uzastopnim trijumfom na Evropskom prvenstvu u Bilbau Srbija je osvojila 13. mesto u konkurenciji igrača do 20 godina. Poslednja žrtva izabranika Aleksandra Džikića u razigravanju za opstanak bila je Hrvatska. "Orlići" su bili ubedljivi i slavili rezultatom 81:63 (23:10, 21:20, 22:18, 15:15). Sa druge strane, Hrvatska je ispala iz A divizije, a u "drugu ligu" sa njom će i poraženi iz meča Litvanija - Austrija.
ZitatSrbija deklasirala Hrvatsku za plasman u četvrtfinale
Reprezentacija Srbije sastavljena od igrača do 18 godina potvrdila je plasman u četvrtfinale na Evropskom prvenstvu ubedljivom pobedom nad Hrvatskom od 84:59 (18:18, 29:18, 24:11, 13:12).
unsere U-18 ist ins Finale bei der EM eingezogen. Gegner werden dort die eingebildeten Spanier sein.
ZitatJuniori Srbije posle čudesnog preokreta u finalu EP u košarci!
Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Poljskoj nakon što je u uzbudljivom polufinalu bila bolja od Italije rezultatom 67:61 (12:24, 12:9, 16:13, 27:15). Protivnik Srbije u finalu biće Španija koja je sa 77:54 savladala Tursku.