wie geht das eigentlich mit der Zusammenstellung der serbischen Mannschaft richtig !? wie bekommt man aus verschiedenen Vereinen die serbischen Topspieler zusammen !?
Zitat von TRIwie geht das eigentlich mit der Zusammenstellung der serbischen Mannschaft richtig !? wie bekommt man aus verschiedenen Vereinen die serbischen Topspieler zusammen !?
man beobachtet die Spieler, wie sie in ihren Vereinen spielen und wenn sie dort überzeugen, schickt man ihnen ne Einladung für die Nationalmanschaft.
Die Vereine müssen dann auch die Spieler für Turniere abstellen, ist ne Regelung des Basketball Dach Verbands FIBA. Nur bei den NBA spielern, ist das glaub ich etwas schwieriger.
Raduljica hat für die EM abgesagt, ist noch immer nicht fit nach seiner Verletzung.
ZitatRaduljica definitivno odustao od EP. Kaže da mu je to najteža odluka u karijeri. Tvrdi da ne bi mogao da prođe pripreme, jer nije u pitanju samo noga, već leđa...
''Bila je to najteža odluka u mojoj karijeri, ali istovremeno i najzrelija. Verujte, dugo sam razmišljao o tome. Baš mi je teško palo i jako mi je žao što neću biti uz drugove iz reprezentacije na Evropskom prvenstvu. Ali, posle razgovora sa porodicom doneo sam ovu odluku'', rekao je Raduljica
Zitat von MirkoMacvan geht in die NBA, damit ist noch ein serbe mehr in der Liga der Besten... daneben noch irgendsoein Tscheche der auch serbisch spricht.
Jan Vesely von partizan. Dazu wurde noch 2 Crnogorci getradet, Nikola Vucevic von Philadelphia und Nikola Mirotic von Houston. Wobei Mirotic für die Spanische Nationalmanschaft spielt.
Mile Ilic (C) von FMP wurde nachnominiert aufgrund der vielen Verletzungen in unserem Kader.
ZitatDuda Ivković pozvao Ilića
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković pozvao je Mileta Ilića, igrača FMP-a, da se priključi pripremama za Evropsko prvenstvo u Litvaniji.
Selektor se odlučio na ovaj korak zbog otkaza i povreda. Ilić je juče već trenirao sa saigračima, a u nedelju će otputovati sa ekipom na visinske pripreme u Nemačku.
Košarkaš FMP-a je već bio u nacionalnom timu Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu Japanu, a za reprezentaciju je doigrao 27 mečeva.
Ilić je visok 216 santimetara i igra na poziciji centra. U karijeri je nastupao za FMP Železnik, Nju Džersi Netse, Kolorado, Lokomitvu Rostov, Bilbao, Kahasol i Metalac iz Valjeva. Prošle godine se vratio u FMP Železnik.
Serbien mit nem 87:53 Sieg über China, beim Vorbereitungsturnier in London. Das Wichtigste dabei ist aber das Teodosic wieder in Form kommt.
ZitatDuda očitao lekciju, košarkaši dobili Kinu sa 34 poena razlike!
Košarkaši Srbije brzo su zaboravili na neuspešnu epizodu protiv Hrvatske pošto su u drugom meču na predolimpijskom turniru u Londonu pobedili Kinu sa 87:53 (22:15, 19:16, 26:11, 20:11)
Najefikasniji pojedinac bio je Miloš Teodosić sa 19 poena, dok je Nenad Krstić postigao 11. Sledeći duel Srbija igra protiv Velike Britanije u četvrtak od 21,30 časova.
SRBIJA: Teodosić 19, Tepić 11, Rašić 7, Paunić 5, Tripković 10, Kešelj 2, Krstić 13, Perović 3, Mačvan 11, Marjanović 2, Bjelica 4, Milosavljević. KINA: K. Zeng 8, S. Vang, Sun 2, Z. Zeng, Ji 20, Ju, Su 1, Z. Vang, Bo Zeng 8, Li 6, Ksi 3.
Trainer Dusan Ivkovic hat den endgültigen Kader für die EM bekannt gegeben.
ZitatDuda precrtao Tripkovića i Milosavljevića, Kešelj ipak putuje u Litvaniju!
Košarkaši Uroš Tripković i Dragan Milosavljević neće putovati na Eurobasket u Litvaniji pošto je selektor Dušan Ivković saopštio konačan spisak onih igrača koji će pokušati da se domognu jedne od medalja.
U Litvaniju u ponedeljak putuju: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Ivan Paunić, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Duško Savanović, Milan Mačvan, Nenad Krstić, Kosta Perović, Boban Marjanović.