Paris (dpa) - Ohne seine Nummer eins Jo-Wilfried Tsonga muss das französische Davis-Cup-Team Anfang Dezember zum Finale nach Serbien reisen. Der 25 Jahre alte Tennis-Profi wird die Saison wegen einer erneut aufgebrochenen Knie-Verletzung vorzeitig beenden und eine rund sechswöchige Pause einlegen.
«Das ist der härteste Moment meiner Karriere seit dem Verpassen der Olympischen Spiele 2008», sagte Tsonga. Der Franzose hatte sich die Verletzung bereits im Sommer im Wimbledon zugezogen, zuletzt aber wieder gespielt. Beim Turnier in Montpellier in der vergangenen Woche hatte der Australian-Open- Finalist von 2008 aber wieder über Schmerzen geklagt. «Ich brauche sechs Wochen komplette Ruhe», erklärte Tsonga. Ohne den Weltranglisten-13. wird Gael Monfils die französische Mannschaft vom 3. bis 5. Dezember in Belgrad anführen.
Nemačka teniserka srpskog porekla za naš portal govori o tome zašto brani boje te zemlje, zašto se druži sa Anom Ivanović i kako je nastao Petkorazzi ples.
ZitatKada bi u Fed kup timu Srbije bila i Andrea Petković, uz Jelenu Janković, Anu Ivanović i Bojanu Jovanovski, srpska ekipa ne bi bila ništa slabija nego Italija, koja drugu godinu za redom osvaja ovo renomirano takmičenje državnih timova.
Andrea Petković rođena je 9. septembra 1987. u Tuzli, ali su se njeni roditelji ubrzo preselili u Nemačku, gde trenutno živi u Frankfurtu.
Tenisom je počela da se bavi sa šest godina, a prvi trener joj je bio otac Zoran Petković, bivši Dejvis kup igrač Jugoslavije.
Iako ne krije da voli Srbiju, slučajno se dogorilo da sada brani boje Nemačke.
"To nije bila svesna odluka da igram za Nemačku. Najviše je doprinelo jer me je Nemačka prva pozvala u Fed kup tim. S obzirom da imam dva pasoša, nisam uopšte o tome razmišljala da bih morala da čekam tri godine ako hoću da igram za Srbiju. Malo mi je žao zato što sam sigurna da Srbija može da osvoji Fed kup sa ekipom koju ima", kaže u intervjuu za MONDO trenutno 32. teniserka sveta, koja ima jednu WTA i osam ITF titula.
Od srpskih tenisera u najboljim je odnosima sa vršnjakinjom Anom Ivanović, sa kojom je čak igrala i dubl.
Nole hatte im ersten Satz Probleme mit dem Auge so wie ich das gesehen hab schaus auf dem griechischen Kanal daher versteh ich nichts Ist glaub ich gleich vorbei Nadal-Nole 7:5 5:1
Nole hatte im ersten Satz Probleme mit dem Auge so wie ich das gesehen hab schaus auf dem griechischen Kanal daher versteh ich nichts Ist glaub ich gleich vorbei Nadal-Nole 7:5 5:1
Ja irgendwas war da mit Noles Auge. Das Endergbnis lautet: Nadal - Djokovic -> 7:5 und 6:2
Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale završnog ATP turnira u Londonu, jer je u polufinalu izgubio od Rodžera Federera sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4