Elfmeter verschossen, was soll man dazu sagen... Mei was solls mit dieser Mannschaft und vorallem diesem Trainer ist es vielleicht auch besser nicht zur EM zu fahren...
hören wir lieber etwas Musik
CZe_OxQJBQs&feature=share
BRACO SRBI BRACO SRBI SIROM ZEMLJE OVE, SVI NA NOGE SVI NA NOGE
Sehe ich genau so. Wer so ein beschissenes Fußballspiel abliefert, der sollte lieber nicht an der EM teilnehmen. Natürlich unglücklich der verschossene Elfer von Vidic - einem der immer noch besten Innenverteidiger der Welt. Ich meine jetzt das ganze Team. Die haben gegen die starken Italiener zuletzt noch ein Unentschieden rausgeholt und dann so eine miserable Leistung gegen die Slowenen abgeliefert. Nix gegen die SLOs, denn die haben eigentlich fast alles richtig gemacht und dazu ein schönes Freißtostor. Aber irgendwie wars als hätte unsere Jungs der Mut verlassen...
Nach der verpassten Qualifikation für die Europameisterschaft haben zwei Schlüsselspieler der Serben die Konsequenzen gezogen und ihren Rücktritt aus der Nationalelf erklärt.
Ehrlich die 2 können wirklich super spielen(wenn sie wollen)aber bei der Nationalmannschaft rollt hald der Rubel nicht wie beim Verein.Ehrlich für Stankovic tut es mir leid auch wenn er miserabel gespielt hat.Aber bei Vidic bin ich richtig froh wenn der nicht mehr spielt für uns,hat ja schon teils die Wm gekostet und jetzt noch die Em. Sogar der Slovenische Kommentator hat bevor Vidic zum Elfer antrat gemeint ACHTUNG!Vidic ist nicht fit....Prompt hat er ihn versemmelt. Zudem hatte der Kommenator schnell gesehen was der Fehler war,super Spieler aber eben,keine MANNSCHAFT!
SLOVENIJA-SRBIJA 1:0: PROPALOVIĆI SAHRANILI SRPSKI FUDBAL
Velika zahvalnost srpskim fudbalerima što su nas poštedeli mučenja u baražu
(S)Vršič!
Reprezentacija Srbije ostaje kod kuće da zajedno s navijačima prati najbolje fudbalere Starog kontinenta na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj sledeće godine.
Pobedom od 1:0 u Mariboru, golom Dareta Vršiča u 45. minutu, Slovenci su primorali „orlove“ da pruže ruke boljima, a tabela jasno pokazuje da šaka ide u pravcu Estonaca, drugoplasiranog tima iza Italije.
Provereno, iz prve ruke, srpske fudbalske zvezde su alergične na konstatacije koje njihovo angažovanje u dresu nacionalnog tima dovode pod znak pitanja. Dakle, na požrtvovanju im ne zamerajmo, ne ljutimo ih bez potrebe, ali složimo se da među njima caruje neznanje.
Odsustvo bilo kakve ideje kako doći do protivničkog gola, kako najbrže proigrati saigrača, jednostavno, najbolji fudbaleri Srbije pripadaju nekom drugom vremenu, odavno pregaženom.
Sada je i definitivno postalo jasno da Srbiji nije mesto na Evropskom prvenstvu, a nemoć i bezvoljnost samo su potvrdili da je stanje u našem fudbalu katastrofalno.
Posle svega najsmešnije izgledaju priče o tobožnjem dogovoru dva bratska saveza da će biti „dvojka“ u Mariboru. Naši fudbaleri su izgledali toliko „pritupasto“ da ni nameštenu utakmicu ne bi rešili u svoju korist. Najtužnije je što iz reprezentacije zauvek odlazi Dejan Stanković. Momci, hvala vam što ste nas poštedeli daljih muka u baražu za EP.
Ako želite da kažem da neću, evo - neću više igrati za reprezentaciju - rekao je Vidić, a kada su se kamere ugasile, dok je ulazio u autobus, brzo je dobacio.
Na vašu provokaciju nisam imao pravi odgovor, pa sam tako i reagovao. Tako značajnu odluku nisam još doneo.
S obzirom na to da je odluka Dejana Stankovića definitivna, Vidić će verovatno biti sledeći kapiten Srbije, ukoliko novi selektor ne odluči drugačije...
[img-imtext]http://mediadb.kicker.de/news/1000/1020/1100/8000/artikel/759284/260x195_gsI2mFQ97p.jpeg[/img-imtext] Nach den Rücktritten von Dejan Stankovic und Nemanja Vidic geht der Neuaufbau in der serbischen Nationalmannschaft weiter voran. Wie der serbische Verband (FSS) am Freitag in Belgrad mitteilte, ist Nationaltrainer Vladimir Petrovic, dem eine große Mitschuld an der verpassten EM-Qualifikation angelastet wird, entlassen worden.
Ursprünglich lief sein Vertrag noch bis zum Ende des Jahres, allerdings wurde dieser nach dem enttäuschenden dritten Platz hinter Italien und Estland in der Qualifikation übereinstimmend aufgelöst. Der Nachfolger von Petrovic steht noch nicht fest. "Zu unserem Pech haben wir unser Ziel nicht erreicht und uns nicht für die kontinentale Meisterschaft qualifiziert. Als verantwortliche Menschen haben wir uns die Lage angesehen und sind zu dem Schluss gekommen, dass die Auflösung des Vertrags die wohl beste Lösung ist", erklärte Petrovic.
Die Serben hatten ihre letzte Chance auf Gruppenplatz zwei und die Teilnahme an den Play-offs am vergangenen Dienstag mit dem 0:1 in Slowenien verspielt. Insgesamt holte der WM-Teilnehmer nur vier Siege im gesamten Qualifikationszyklus.
Ich würde mal sagen, dass der ganze serbische Fußballverband eine Frischekur gebrauchen könnte. Das Problem ist sicherlich nicht nur der Trainer. Aber man macht es sich mal wieder ganz einfach.
Nach der Entlassung von Nationaltrainer Vladimir Petrovic sucht das serbische Team einen neuen Trainer. Bis dahin übernimmt der Petrovic-Assistent den Job.
Wegen der verpassten Qualifikation für die Europameisterschaft 2012 in Polen und der Ukraine wurde der Vertrag vom serbischen Chef-Trainer Vladimir Petrovic beim aufgelöst. Der bisherige Co-Trainer Radovan Curcic wurde jetzt zum Interimstrainer benannt.
Neuer Trainer im November
„Der neue Coach wird nach den FSS-Wahlen im November benannt werden“, teilte der serbische Verband auf seiner Internetseite mit. Bis dahin soll Curcic die Serben bei zwei Freundschaftsspielen betreuen. Als neuer Nationaltrainer wurde zuletzt Milovan Rajevac als Favorit genannt. Rajevac führte Ghana überraschenderweise bei der Weltmeisterschaft 2010 in Südafrika ins Viertelfinale.
Nemanja Vidić više neće igrati za fudbalsku reprezentaciju Srbije. Ova odluka, o kojoj se spekulisalo posle eliminacije iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, je potvrđena i na sajtu Fudbalskog saveza Srbije. Kako je objavljeno, iskusni reprezentativac i kapiten Mančester junajteda o odluci je obavestio čelnike FSS-a i javnost.
Fudbaler Partizana neće igrati za reprezentaciju Crne Gore, kako je prvobitno obećao, već za Srbiju.
"Volkov će igrati za Srbiju. On je sam doneo tu odluku i mi nismo uticali na nju, niti smo to želeli. Iz FSS smo dobili uverenja da će zvati Volkova za narednu reprezentativnu akciju. ne znam zašto se predomislio, ali nam je drago što je odabrao da igra za svoju državu. I da je izabrao Crnu Goru, mi bismo ga podržali", prenela je sportska štampa izjavu predsednika Partizana Dragana Đurića.
ZitatGolman Ocelula: Srbijo, čekam poziv!
Branko Grahovac smatra da zaslužuje poziv u reprezentaciju. "U Beograd bih krenuo peške kad bih bio pozvan u srpski nacionalni tim", ističe on.
"Srce kaže tako, majka Srbija se voli i verujem da ću u narednom ciklusu kvalifikacija dobiti šansu", rekao je Branko Grahovac za banjalučki "Fokus".
Grahovac je rođen u Srpcu u Republici Srpskoj i u više navrata je u medijima odbijao mogućnost da brani za Bosnu i Hercegovinu.
"Čujem da me pojedini novinari iz Federacije BiH prozivaju zbog toga, ali ne pitam ni ja njih za koju medijsku kuću rade. Ja njima ne namećem svoje mišljenje. Imam pravo da odlučujem o svojoj reprezentativnoj karijeri. U Beograd bih krenuo i peške kad bih bio pozvan u srpsku repezentaciju", naglasio je golman Ocelula.